BREAKING NEWS

Kan androgel door vrouwen gebruikt worden?

0    Algemeen  Admin
Kan androgel door vrouwen gebruikt worden?
12 sep
6:31

Androgel wordt regelmatig gebruikt door vrouwen. Hoewel het speciaal ontwikkeld is voor mannen en wordt afgeraden voor een vrouw, toch zijn er heel wat vrouwen die androgel gebruiken om vooral het libido te verhogen.

We denken bij het woord testosteron vooral aan mannen. Toch is dit hormoon voor vrouwen net zo belangrijk als voor mannen. Vrouwen hebben testosteron nodig om een gezond libido te hebben en te kunnen behouden. Bepaalde veranderingen in het lichaam kunnen ervoor zorgen dat het libido bij momenten gaat kelderen. En op die momenten wordt androgel door vrouwen regelmatig gebruikt.

Testosteron wordt gezien als het belangrijkste mannelijk hormoon. Het speelt een grote rol in de mannelijke karakteristieken zoals lichaamsbeharing, spiermassa en het hebben van een zwaardere stem. Waarom zou een vrouw dit dan willen nemen? Omdat, zoals we reeds hebben gezegd, vrouwen testosteron ook aanmaken. En het hormoon van groot belang is voor de vrouw, dan wel in kleinere hoeveelheden dan bij mannen natuurlijk.

De aanmaak van testosteron bij de vrouw is een stuk lager dan bij mannen. Na de puberteit begint een vrouw een constante hoeveelheid testosteron aan te maken. Dit gebeurt in de eierstokken en in de bijnieren. Bij mannen is dat in de teelballen.

Onderzoek heeft aangetoond dat testosteron bij vrouwen kan helpen om de beenderen sterk te houden en de spiermassa gezond te houden. Ook zal het libido verbeteren door de invloed van testosteron. Een ander effect van androgel bij vrouwen is dat de gemoedstoestand gaat verbeteren. Dit is dan hoofdzakelijk bij een vrouw die te weinig testosteron aanmaakt uit zichzelf.

Wanneer het testosteron in het bloed gaat verhogen, dan zal ook de sterkte van de beenderen verbeteren.

Vrouwen die hun eierstokken hebben moeten verwijderen hebben een groter risico om te maken te krijgen met een laag testosterongehalte. Zij kunnen dan gebaat zijn bij het gebruik van androgel. Ook zij die problemen hebben met de bijnier, zoals een tumor, of die erg onder stress staan kunnen met een verlaagd testosterongehalte in aanraking komen.

Waarom wordt androgel weinig aangeraden voor vrouwen?

androgel vrouwenEr worden al enkele jaren onderzoeken gevoerd naar de effecten van testosteron bij vrouwen. 15 tot 20 jaar geleden kwamen ze met heel wat bijwerkingen. Vooral dan omdat de dosis te hoog was. Vrouwen kregen beharing op het lichaam, acne en de stem werd vaak een stuk zwaarder. Dit zijn allemaal indicaties van een te hoge dosis. Zoals we reeds hebben gezegd, vrouwen maken slechts een heel kleine hoeveelheid aan. Dat is ongeveer 10 tot 20% van de hoeveelheid die mannen aanmaken. Afhankelijk van vrouw tot vrouw natuurlijk.

Wanneer de helft van een dosis voor mannen wordt toegediend is dat natuurlijk al veel te hoog. Ook wordt er best begonnen met de kleinste hoeveelheid. 10% van een mannelijke dosis, om de effecten te bekijken.

Er zijn helaas ook heel weinig producten met testosteron die specifiek voor vrouwen zijn. Omdat de vraag naar deze producten zodanig laag is, en het hormoon hoofdzakelijk wordt gebruikt door mannen, zijn er weinig producenten geneigd om een product specifiek voor vrouwen te ontwikkelen.

Androgel mag dan wel specifiek voor mannen zijn bedoeld, het kan ook in kleine hoeveelheden door vrouwen gebruikt worden. Wanneer vrouwen androgel gebruiken is het risico op een te hoge dosis natuurlijk heel groot. Om die reden is het zeer belangrijk dat er wordt begonnen met een zeer lage dosis die ongeveer 1/10 van de mannelijke dosis inhoudt.

Androgel kan gebruikt worden, er kan ook Testim gebruikt worden. Het wordt echter in de meeste landen afgeraden omwille van de mogelijke bijwerkingen. Hoewel het natuurlijk een gunstig effect heeft op het libido. Toch zijn er voldoende natuurlijke producten met een stuk minder bijwerkingen, die nog eens goedkoper zijn. Die vrouwen dan wel zonder problemen kunnen gebruiken.

Zijn er alternatieven van Androgel voor vrouwen?

Er zijn natuurlijk een reeks alternatieven. Wanneer vrouwen hun libido willen verhogen dan hoeven we niet meteen androgel of testim te gaan gebruiken. Dat kan ook met natuurlijke middelen die een stuk goedkoper zijn. Ze zullen ook het risico niet met zich meebrengen dat we een te hoge dosis gebruiken en daardoor te maken krijgen met mannelijke bijwerkingen zoals een zwaardere stem, acne, of overbeharing.

Twee soorten springen er dusdanig bovenuit. Omdat de ene meer het fysieke proces gaat stimuleren waarbij we een verhoogd libido krijgen als gevolg van een testosteron vergelijkend stimulerend effect. Terwijl de ander dan weer de effecten van stress gaat tegenwerken, waardoor de vrouw ook te maken krijgt met een hogere drang naar seks. Daarvoor hebben vrouwen androgel niet meteen nodig dus.

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris zal ervoor zorgen dat de androgene receptoren in de hersenen gestimuleerd worden. Hoewel bij vrouwen en bij mannen met een testosteron tekort, er een stijging kan plaatsvinden. Toch is de belangrijkste werking van dit kruid niet het testosteron verhogen. De belangrijkste werking is de hoeveelheid stikstof verhogen in het bloed, en het stimulerend effect op de mannelijke receptoren. Dit heeft als resultaat dat het libido gaat toenemen. En dat bij mannen de erectie beter wordt, en bij vrouwen de clitoris gevoeliger wordt. Niet alleen het libido gaat stijgen, ook de opwinding neemt toe wanneer dit kruid wordt gebruikt.

Tribulus heeft niet de gekende bijwerkingen zoals acne, zwaardere stem en beharing omdat het geen enorme stijging van het testosteron zal verwezenlijken. Tribulus terrestris kan worden gebruikt door een supplement te nemen.

Ashwagandha

Ashwagandha of Withania Somnifera is een kruid uit de Ayurveda. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt als een adaptogeen. Dat betekent dat het kruid zeer gunstig is in perioden wanneer we onder stress staan. Het kan gebruikt worden bij vrouwen die last hebben van PMS, bij vrouwen die symptomen van de menopauze moeten ondergaan. Maar ook bij jonge dames die onder stress staan.

Het ontspannend effect van de plant komt er door zijn blokkerend effect op het stresshormoon cortisol. Het cortisol wordt verlaagd waardoor er een verbeterde gemoedstoestand plaatsvindt. Dat heeft een duidelijke verhoging van het libido als resultaat.

Ook hier zien we niet meteen een verhogend effect op het testosteron. Bij mannen met impotentie, laag testosteron, onvruchtbaarheid zien we echter wel een stijging van het testosteron.

Ashwagandha wordt gebruikt via een supplement.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code