BREAKING NEWS

Ashwagandha Wat Zijn De Voordelen Voor Onze Gezondheid?

0    Kruiden  Admin
Ashwagandha Wat Zijn De Voordelen Voor Onze Gezondheid?
14 mei
6:18

Ashwagandha heeft als botanische naam Withania Somnifera. Het kruid wordt veelvuldig gebruikt in de Indiase geneeskunde. Daar bestrijdt men onder meer stress, angst, slapeloosheid, onvruchtbaarheid en depressie met ashwagandha. Er zijn echter nog een groot aantal zaken waarvoor we dit kruid kunnen gaan gebruiken. We gaan even overlopen waarvoor withania somnifera nog allemaal kan gebruikt worden.

GABA

Ashwagandha kan de eigenschappen van GABA of Gamma amino boterzuur imiteren. GABA is een belangrijke stof die de neuronen zal activeren en de zenuwen zal beschermen tegen overwerk. Dit heeft een zeer rustgevende werking op de hersenen. Het effect van withania heeft een soortgelijke werking. En is daardoor heel sterk tegen stress en depressie.

Stress verlagen

Zoals we reeds hebben gezegd zal dit kruid helpen om stress te verlagen. De plant heeft een versterkende werking op de bijnieren. Deze organen zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van cortisol. Wanneer we voelen dat we onder stress staan, dan zijn de bijnieren daarvoor verantwoordelijk. Zij maken de hoeveelheid cortisol aan, die wij dan weer ervaren als stress.

Een onderzoek heeft aangetoond dat de cortisolwaarden maar liefst 27% kunnen zakken gedurende 60 dagen bij het gebruik van ashwagandha. Dit is een enorme verlaging en zal gepaard gaan met een verlaagde hoeveelheid stress en angst. De deelnemers voelden de gemoedstoestand een stuk beter worden en hadden minder angst ervaren in de periode dat ze het kruid gebruikten.

Libido verhogen

Het kruid ashwagandha zal er ook voor zorgen dat we het libido kunnen verhogen. Wanneer de cortisolwaarden gaan dalen in het lichaam zal automatisch ook het serotonine verhogen. Dit zorgt voor een betere gemoedstoestand waardoor we meer zin ervaren in seks.

Nog een andere reden is het feit dat een verhoogd cortisol een remmend effect heeft op de bloedvaten. De bloeddruk wordt hoger waardoor er een hogere druk ontstaat in deze bloedvaten. Wat op zijn beurt voor een verdunning zal zorgen en de bloedsomloop negatief gaat beïnvloeden. Weten dat ashwagandha het cortisol kan verlagen, zal dit dus voor een betere bloedsomloop gaan zorgen met een verlaagde bloeddruk. Waardoor ook meer bloed naar de geslachtsorganen kan stromen.

Erectieproblemen

Wanneer we last hebben van een hoge bloeddruk is het mogelijk dat we na verloop van tijd te maken krijgen met erectieproblemen. Erectieproblemen is de onmogelijkheid om een erectie te behalen of te behouden. Om een goede erectie  te krijgen mogen we eerst en vooral niet onder al teveel stress staan. Maar moeten we verder ook zorgen voor een goede bloedcirculatie. Deze twee problemen kunnen nu eenmaal worden aangepakt door ashwagandha te gebruiken.

Ashwagandha zal de bloedsomloop terug verbeteren door het cortisol te doen zakken. Wat een positief effect kan hebben op mannen die te maken hebben met erectieproblemen.

Ook mannen die herstellen van een kuur met anabole steroïden kunnen hier voordeel uit halen. Omdat ashwagandha problemen met het libido of de erectie, zelfs met het testosteron kan helpen bestrijden.

Testosteron verhogen

Verschillende onderzoeken hebben kunnen aantonen dat ashwagandha een positieve invloed heeft op het testosteron bij mannen. Al moeten we er wel meteen bij zeggen, bij bepaalde mannen. Zo kunnen mannen met erectieproblemen, mannen die onder stress staan, mannen die onvruchtbaar zijn of mannen met een laag testosteron hier enorm van profiteren.

Mannen die reeds een hoog testosteron hebben zullen hier weinig profijt uit halen. Al kan het kruid bijvoorbeeld wel gebruikt worden om de eigen hormoonproductie terug op gang te brengen.

Er bestaat ook een relatie tussen stress en testosteron. Wanneer we meer onder stress staan zal er minder testosteron worden aangemaakt. En ook omgekeerd. Dus door de hoeveelheid stress weg te nemen kunnen we van deze verhoging genieten.

Vruchtbaarheid verbeteren

Ashwagandha is één van de betere natuurlijke middelen voor mannen om de vruchtbaarheid te verbeteren.

Een bepaald onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mannen gedurende 90 dagen een supplement gebruiken met dit kruid, dat men het sperma kon verhogen met maar liefst 167%. Dat zijn toch zeker en vast enorme cijfers.

Fysieke prestaties verbeteren

Naast al deze andere voordelen kunnen we ook nog eens de fysieke prestaties verbeteren. Een onderzoek heeft aangetoond dat gebruikers van dit kruid een duidelijk betere prestatie leverden bij het afleggen van fysieke proeven, dan de groep die het kruid niet gebruikte.

De reden waarom dit kruid de prestaties verbetert is ook te zoeken in zijn mogelijkheid om stress te verlagen. Wanner we een fysieke inspanning uitvoeren zullen we namelijk onder een andere vorm van stress geplaatst worden, namelijk de fysieke stress.

Bijwerkingen ashwagandha

Bij het gebruiken van ashwagandha moeten we rekening houden met mogelijke maagproblemen. Ook kan er diarree of buikkrampen optreden. Om deze bijwerkingen te vermijden is het aangewezen om het supplement te gebruiken tijdens het eten. Op die manier is de kans op bijwerkingen een stuk kleiner.

Ashwagandha heeft een stimulerend effect op de schildklier. Mensen die medicijnen nemen voor een vertraagde schildklier doen er daarom goed aan, ashwagandha niet te gebruiken. Of toch zeker niet zonder daar eerst met een arts over te spreken.

Voor zwangere vrouwen is het gebruiken van dit supplement niet aangewezen. Omdat er een abortus zou kunnen opgewekt worden.

 

 

 

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code