BREAKING NEWS

Welke zijn de beste cortisol verlagende middelen?

0    Cortisol  Admin
Welke zijn de beste cortisol verlagende middelen?
03 sep
8:08

Welke zijn de beste cortisol verlagende middelen?

Cortisol verlagende middelen zijn handig wanneer we te maken hebben met stress. Deze stress kan zowel van fysieke als van mentale aard zijn. Door cortisol verlagende middelen te gebruiken zullen we de cortisol voor een groot deel gaan blokkeren. Zo krijgen we niet te maken met de negatieve effecten van teveel cortisol. Zoals slapeloosheid, verlies van libido, overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk en andere belangrijke neveneffecten die een verhoogd cortisolgehalte met zich mee kunnen brengen.

Het is ook mogelijk dat we niet te maken hebben met stress, maar toch een verhoogd cortisolgehalte hebben. Dit zal dan vooral voorkomen bij vrouwen en kan door het gebruik van anticonceptiemiddelen veroorzaakt worden. Ook dan kunnen de cortisol verlagende middelen de oplossing bieden.

De lijst cortisol verlagende middelen

Ashwagandha

Ashwagandha staat niet voor niets op nummer één in de lijst cortisol verlagende middelen. Dit komt omdat door wetenschappelijke onderzoeken men kon aantonen dat ashwagandha een zeer effectief middel is om het cortisolgehalte te verlagen.

Proefdieren werden onder enorme druk geplaatst. Dit zou ervoor zorgen dat het cortisolgehalte heel snel ging stijgen. Daarna diende men een supplementen met ashwagandha toe. Men kon vaststellen dat in nog geen 20 minuten het cortisolgehalte volledig geneutraliseerd was en terug normale waarden bedroeg.

Daarnaast heeft het kruid ashwagandha aangetoond dat het libido wordt verhoogd. Het testosteron ging ook stijgen bij de mensen die onder stress stonden. Daarnaast werd een verbetering van het libido en een betere vruchtbaarheid vastgesteld door ashwagandha te gebruiken.

Ashwagandha supplement is meteen één van de meest krachtige cortisol verlagende middelen omdat het ook andere effecten zal stimuleren zoals de aanmaak van testosteron en sperma en dus ook het libido een duwtje in de rug zal geven. Het wordt ook gezien als een alternatief tegen depressie.

Rozewortel

Rozewortel heeft een werking die is te vergelijken als die van ashwagandha. Rozewortel behoort ook tot de adaptogene kruiden en zal ook werken als cortisol verlagende middelen.

Ze zullen onder meer de effecten van stress in het lichaam gaan bestrijden en daarmee het cortisolgehalte gaan normaliseren. Daarnaast heeft rhodiola of rozewortel ook een gunstig effect op het serotonine. Het kruid zal de aanmaak van serotonine in de hersenen gaan verhogen.

Daarmee kan het risico op een depressie gaan dalen en zullen de symptomen van een depressie afnemen. Depressie gaat meestal gepaard met een tekort aan serotonine in de hersenen. Om die reden heeft de meeste medicatie die wordt toegediend om een depressie te behandelen soortgelijke effecten.

Men kon onder andere via onderzoeken vaststellen dat de werking van rozewortel even krachtig als de medicatie tegen depressie. Omdat het supplement hetzelfde effect heeft op de aanmaak van serotonine.

Ginkgo

Ginkgo heeft in het eerste geval gunstige effecten op de hersenen. Maar behoort ook tot de cortisol verlagende middelen. Ginkgo zal het cortisol verlagen en zal daarmee ook het prolactinegehalte verlagen wanneer dit te hoog wordt. Daarmee krijgen we een verhoogd libido en hebben we ook een betere potentie bij mannen.

Dit komt vooral door de bloeddruk verlagende werking en de sterke bloedverdunnende werking van ginkgo. Om die reden mag ginkgo supplement zeker niet gebruikt worden in combinatie met bloedverdunnende medicatie. Dit zou het risico op bloedingen, zowel inwendig als uitwendig drastisch gaan verhogen.

Tongkat Ali

Van Tongkat ali weten we heel veel. Tongkat ali zal onder andere het libido verhogen, het zal de seksprestaties verbeteren door een betere werking van het cardiovasculair systeem in ons lichaam. ook heeft het een testosteronverhogende werking en ondersteunt het kruid de potentie. Maar Tongkat ali behoort ook tot de krachtige cortisol verlagende middelen. Dat is meteen de hoofdreden waarom krachtsporters een toename merken van de spiermassa wanneer ze dit supplement gebruikten.

Tongkat Ali zal zowel het cortisol, voortkomend uit fysieke of mentale stress gaan bestrijden. En heeft daarmee gunstige effecten op de gemoedstoestand, de opbouw van spiermassa, het libido en het algemeen welzijn van zowel mannen als vrouwen.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code