BREAKING NEWS

Bijwerkingen van Tongkat Ali

0    Tongkat Ali  Admin
Bijwerkingen van Tongkat Ali
03 sep
7:20

Bijwerkingen van Tongkat Ali

spiermassaTongkat ali kan onder andere helpen het testosteron verhogen. Het zal de potentie verbeteren en het libido doen stijgen. Bij mannen zien we een duidelijke verhoging van het libido met een betere erectie als gevolg. Er zijn ook gunstige resultaten bereikt op vlak van vruchtbaarheid. Omdat de plant er zou kunnen voor zorgen dat het sperma meer vruchtbaar wordt.

Ook voor vrouwen kon men gunstige resultaten bereiken. Men zag dat vrouwen die last hadden van een verminderde zin in seks, ook een verhoging opmerkten van het libido. De verklaring daarvoor zou het stresswerend effect van de plant zijn. En vooral zijn mogelijkheid om het algemeen welzijn bij zowel mannen als vrouwen te verhogen.

Een ander mechanisme die daarbij een rol kan spelen is het stimuleren van de androgene hormonen. Wat dus ook bij vrouwen zal leiden tot een verhoogde drang om te vrijen. Want ook testosteron is bij vrouwen belangrijk om de natuurlijke zin in seks te regelen.

Naast het verhogen van de zin in seks en het stimuleren van de mannelijke hormonen zal tongkat ali er ook voor zorgen dat het cortisol gaat dalen. Dit is vooral belangrijk voor mannen of vrouwen die onder stress staan.

Dit kan zowel fysieke of mentale stress zijn. Men kon aantonen dat mensen die leden aan een depressie, door het gebruik van tongkat ali, minder cortisol aanmaakten. Ook kon men aantonen dat mannen die krachttraining doen, een minder hoog cortisolgehalte hadden dan de mannen die geen supplementen gebruikten. Dit is vooral belangrijk om de spiermassa sneller te doen stijgen. Door het blokkerend effect op het cortisol.

Wanneer de spieren onder spanning worden geplaatst, krijgen de spieren een soort fysieke stress te verduren. Daardoor gaan hoge hoeveelheden cortisol aangemaakt worden. Door deze aanmaak voor een deel te blokkeren, kunnen de spieren onder zwaardere stress geplaatst worden. Ook zullen ze sneller terug herstellen. Omwille van die redenen wordt een extract van de plant heel vaak toegevoegd aan natuurlijke middelen die de spiermassa doen toenemen.

Weinig kans op bijwerkingen bij gebruik van een normale dosis

krachttrainingZolang dit op een normale manier wordt gebruikt zijn er enorm veel voordelen verbonden aan het gebruik van deze plant. Maar juist omwille van deze gunstige effecten op onder andere het testosteron, de spiermassa en de potentie worden vaak hoge dosissen genomen.

Hoge dosissen verhogen de kans dat mensen last hebben van de bijwerkingen van tongkat ali. En die zijn in de meeste gevallen, het versnellen van de hartslag. Het versnellen van de hartslag kan ook voorkomen als een soort afweersysteem van het lichaam. Naarmate het lichaam gewoon raakt aan het gebruik van tongkat ali zullen deze bijwerkingen afnemen.

Hoge dosissen verhoogt het risico enorm

Echter bij het gebruik van zeer hoge dosissen kan de snelle hartslag gepaard gaan met hartkloppingen. Zelfs met een drukkend gevoel op de borst. In dit geval dienen we zeker een lagere dosis te nemen.

Gelukkig komt deze nogal ernstige bijwerking van tongkat ali meestal voor bij mensen die enorm hoge doseringen nemen. Men kan stellen dat bij 1 op de 500 mensen die zich houden aan de aanbevolen dosis dit zal voorkomen. Deze mensen hebben dan ook meestal reeds een geschiedenis met hartproblemen of hartkloppingen. Wanneer we ons dus houden aan de aanbevolen dosis zitten we wel veilig in de meeste gevallen.

De meeste bijwerkingen van tongkat ali zullen dus ontstaan door te hoge dosissen te gebruiken. Dit is vooral aanlokkelijk doordat men niet meteen van de eerste dag effect zal hebben. Dit kan het risico verhogen dat mensen een hogere dosis gaan gebruiken.

Ook om de spiermassa nog sneller te doen toenemen of een hoger effect te hebben op het testosteron worden deze waarden wel eens overschreden. Men heeft echter niet kunnen aantonen dat er echt voordelen te bereiken zijn met het nemen van deze uitzonderlijke dosissen. Het is dus voor alle opzichten beter om de maximale dosering niet te overschrijden.

Cafeïne verhoogt het risico

cafeine bijwerkingen tongkat aliHet is ook belangrijk om te weten dat de bijwerkingen van tongkat ali kunnen toenemen door het middel in combinatie met cafeïne te gebruiken. Cafeïne zal namelijk de effecten versterken van tongkat ali. Dat is natuurlijk niet bij iedereen het geval. Maar komt in meer dan 1 op de 10 gevallen voor.

Wanneer we vaak producten gebruiken die cafeïne bevatten kunnen we dat effect eerst even uittesten. Wanneer we geen last ervaren hebben we geen probleem. Wanneer we echter te maken krijgen met een verhoogde hartslag of slaapstoornissen dan weten we dat we beter het kruid niet langer combineren met cafeïne.

Een groot deel van de mensen die tongkat ali gaan gebruiken zijn sportmensen. Zij zullen dit dus gebruiken om betere fysieke prestaties te leveren. Dat is nu ook net de groep mensen die vaak energiedranken zal drinken. Energiedrank, die enorm veel cafeïne bevat kan dus het risico op tongkat ali bijwerkingen doen stijgen. Wees daar dus zeer voorzichtig mee.

Agressie en angst

Testosteron staat in verband met agressie. Naarmate het testosteron toeneemt, zal de kans bij sommige mannen toenemen op agressiviteit. Dit kan dus ook bij tongkat ali het geval zijn.

Het omgekeerde kan natuurlijk ook gebeuren. We kunnen namelijk zeer angstig worden wanneer we dit kruid gaan gebruiken. Dit is nogal tegenstrijdig omdat de werking van de plant nu net de angst verlagen is. Toch kan het bij sommige mensen leiden tot paniek.

In sommige gevallen kan dus agressie en angststoornis optreden. Al komt dat wel heel weinig voor. Om die reden is het zeer belangrijk om geen hogere dosissen te gebruiken dan de dosis die wordt aangewezen op het supplement.

Conclusie

De belangrijkste bijwerkingen van tongkat ali zijn dus het versnellen van de hartslag. Wat in uitzonderlijke gevallen kan leiden tot hartkloppingen en een drukkend gevoel op de borst.

Een ander neveneffect is slapeloosheid. Dit zal vooral optreden wanneer tongkat ali ‘s avonds wordt ingenomen. Een goeie manier om dit te voorkomen is door het extract ‘s morgens in te nemen.

Angst en agressie zijn problemen die kunnen optreden. Dit is bijna altijd te verklaren doordat het lichaam zich nog moet aanpassen aan de plant. Of omdat het lichaam een allergische reactie geeft op de plantenextracten. In dat laatste geval kunnen we tongkat ali supplement beter vermijden.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code