BREAKING NEWS

Hoelang Herstellen Na Kuur? Testosteron Productie Stimuleren

0    Anabolen  Admin
Hoelang Herstellen Na Kuur? Testosteron Productie Stimuleren
09 mei
8:36

Wanneer we kiezen om een anabolenkuur te volgen, dan is het belangrijk dat we zorgen voor een goede nakuur. Deze nakuur zal ervoor zorgen dat we eerst en vooral onze eigen testosteron productie terug op gang brengen. Maar zal er ook voor zorgen dat we de gewonnen spiermassa tijdens de kuur zullen behouden. Of toch zeker het grootste deel ervan.

Bij een kuur met anabolen zal onze eigen hormoonproductie sterk verminderen. Hoewel dit afhankelijk is van wat we gebruiken en vooral ook hoeveel en hoelang we gebruiken. Bij een zeer lichte kuur van bijvoorbeeld anavar 40 mg gedurende 4 tot 6 weken zal de eigen testosteronproductie onderdrukt worden. Maar niet volledig stilvallen. Indien we beginnen met zelf testosteron of andere afgeleiden van testosteron of DHT te injecteren, dan zal de eigen hormoonproductie volledig stilvallen. Zonder een goede nakuur kan dit problemen opleveren.

We maken tijdens de kuur dan zelf geen testosteron meer aan. Het is vooral het follikelstimulerend hormoon (FSH) en het luteïniserend hormoon (LH) die hierin onderdrukt wordt. Want we hebben zelf geen lichaamseigen testosteron meer nodig. Omdat we er genoeg injecteren via synthetische vormen. De teelballen zullen dus geen signaal meer ontvangen van onze hersenen om testosteron aan te maken tijdens de kuur.

Na de kuur moeten we zo snel mogelijk zorgen dat deze natuurlijke hormoonproductie en natuurlijke aanmaak van testosteron na de kuur terug op gang komt. Dat kan het best door te kiezen voor een goede nakuur.

We moeten hierbij enkele zaken in acht nemen. Eerst en vooral is het belangrijk te kijken naar hoelang we de kuur volgen. En hoeveel we gebruiken. Bij een anabolenkuur van 8 weken zal de nakuur een stuk korter zijn, dan bij een anabolenkuur van 16 tot 20 weken. Het spreekt voor zich dat we sneller gaan herstellen bij een kuur van 8 weken, dan bij een langere kuur van 20 weken. Onze eigen hormoonproductie is namelijk 20 weken lang onderdrukt geweest. Dat betekent dat we een lange nakuur zullen moeten inlassen.

Verschillende soorten nakuur

Bij een anabolenkuur waar we orals gebruiken. Dit kan dan in de vorm van anavar, turinabol of winstrol zijn. Dan zullen we relatief snel herstellen en hebben we voldoende met 4 weken Nolvadex (Tamoxifen).

Een doorgaanse testosteronkuur van 12 weken zal een iets langere nakuur vragen. Dan kunnen we ofwel Nolvadex of Clomid gebruiken. Indien we 12 weken hebben gekuurd dan zal de nakuur minstens 4 weken moeten duren. We kunnen ook 6 weken kiezen. De aanbevolen dosis bedraagt 25 mg clomid of 20 mg nolvadex.

Bij kuren langer dan 12 weken (16w – 20w) waar verschillende steroïden gebruikt werden is een lange nakuur van 8 weken vereist. De middelen om te gebruiken blijven Clomid en Nolvadex. Hier kunnen we de eerste 4 weken kiezen voor 50 mg clomid al dan niet in  combinatie met 40 mg nolvadex. Om dan na 4 weken over te stappen op 25 mg clomid en/of 20 mg nolvadex.

Het is niet nodig om ze te combineren. We kunnen ofwel clomid ofwel nolvadex verkiezen. Sommige gaan ze echter allebei gebruiken om te kunnen genieten van de voordelen van beide medicijnen. Clomid heeft relatief meer vrouwgerelateerde bijwerkingen. Zo kunnen we zeer emotioneel worden bij het gebruik van clomid. Men stelt wel dat clomid iets sneller is in het herstellen van de spermaproductie.

Wanneer starten met de nakuur?

Bij het gebruiken van orals kunnen we meteen na het stoppen met de inname beginnen met de nakuur. Wanneer we testosteron E of Cyp gebruiken dienen we 2 weken na de laatste injectie te starten. Bij alle injecteerbare anabolen kunnen we deze regel volgen. Al wachten we bij Boldenone beter 3 weken. Omdat deze een zeer lange esther heeft. En daardoor nog zeer lang na de laatste injectie in het lichaam actief zal zijn.

Sporters die meteen na de laatst injectie gaan beginnen met de nakuur. Of die de week erna reeds gaan beginnen met de nakuur, hebben een grotere kans om later in de problemen te komen. Het testosteron is de week na de laatste injectie nog enorm hoog. Twee weken na de laatste injectie is het testosteron nog hoog. Die mensen zullen dus 2 weken nakuur verliezen als het ware.

Het doel van de nakuur is wanneer het testosteron gaat zakken. Dat we ook de oestrogeenreceptoren gaan uitschakelen. Dat zal onder meer de eigen productie van testosteron terug op gang brengen. Wanneer het test nog enorm hoog is, is het gebruiken van deze middelen dus zinloos.

Hoelang herstellen na kuur?

Wanneer we gemotiveerd zijn om een volgende kuur te starten. Dan nemen we beter de gouden regel in acht. De lengte van de kuur + de nakuur, is de tijd dat we moeten wachten om terug te kuren.

Is onze cycle 12 weken + 4 weken pct of nakuur. Dan dienen we zeker 16 weken te wachten om terug te beginnen.

Een wetenschappelijk onderzoek heeft ook kunnen aantonen dat atleten minstens 4 maanden nodig hebben om bij een kuur van 15 mg winstrol, 25 mg dianabol, 100 mg deca en 250 mg test en dit gedurende 26 weken, te kunnen herstellen. Het herstel duurde 16 weken. (bron)

Wat te doen wanneer de eigen hormoonproductie niet op gang komt?

Na de nakuur kunnen we nog een volgende nakuur doen. Maar dan met kruidenpreparaten. Die zijn niet zo hard voor ons lichaam en zullen de natuurlijke aanmaak van testosteron terug gaan stimuleren. Voorbeelden zijn tribulus terrestris, ashwagandha, mucuna pruriens en ginkgo.

Ze hebben allen een specifieke werking maar worden het best in combinatie met elkaar gebruikt.

Tribulus zal voor het LH of luteïniserend hormoon gaan stimuleren. Wat de teelballen uiteindelijk de opdracht zal geven om sperma aan te maken. Ashwagandha zal het cortisol gaan aanpakken. Wat een grote oorzaak is voor het wegvallen van het libido na de kuur. Mucuna pruriens zal dopamine verhogen en daarmee ook het libido en de erectie verbeteren. En ginkgo zal cortisol en ook prolactine helpen tegengaan.

Alle vier deze middelen kunnen dus gebruikt worden na onze nakuur. Bij mannen waarvan het libido of de erectie het laat afweten. Dat zal het herstel na de kuur versnellen.

 

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code