BREAKING NEWS

Laag Testosteron Behandelen op een Natuurlijke Manier

0    Algemeen  Admin
Laag Testosteron Behandelen op een Natuurlijke Manier
10 sep
7:16

Laag Testosteron Behandelen op een Natuurlijke Manier

Wanneer we te maken hebben met een lager mannelijk hormoon dan zijn er gelukkig een aantal zaken die we kunnen doen. Die zullen op een natuurlijke manier het laag testosteron behandelen.

Het eerste waar we rekening mee moeten houden is ons gewicht. Overgewicht zal hoe dan ook zorgen voor een verhoogde aromatase. Dat betekent dat er automatisch meer testosteron zal worden omgezet in oestrogeen. Dat zal op zich leiden tot een lager testosteron en daarmee ook de hormonen oestrogeen, prolactine en cortisol verhogen. Dat heeft een negatieve invloed op onze gezondheid. Het zal de vruchtbaarheid verminderen, de aanmaak van sperma verminderen en de kwaliteit daarvan doen dalen. Ook zal het ervoor zorgen dat we minder zin hebben in seks en kan het een negatief effect hebben op onze erectie.

Overgewicht aanpakken

Overgewicht aanpakken is dus de eerste gouden regel wanneer we willen het laag testosteron behandelen.

Dit kunnen we doen door krachttraining uit te voeren. Krachttraining zal ervoor zorgen dat we het overgewicht sneller zullen kwijtraken. Het zal helpen om extra spiermassa op te bouwen en zal daarmee ook automatisch het laag testosteron behandelen. Dit kan zeer effectief zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen na 4 weken krachttraining maar liefst 40% meer mannelijke hormonen aanmaken.

We moeten daarbij ook op onze voeding letten en zorgen voor voldoende eiwitten en onverzadigde vetzuren. Daarmee zullen we er ons lichaam van verzekeren dat we de spiermassa kunnen opbouwen.

Vitamine D een zink

Daarnaast speelt zink en vitamine D een grote rol. Wanneer we met een zinktekort te maken hebben of met een vitamine D tekort te maken hebben dan zullen we ook een verlaagde waarde aan mannelijke hormonen in het bloed hebben.

Zink kunnen we innemen door oesters en vlees te eten. We vinden zink ook terug in plantaardige voedingsmiddelen zoals noten en zaden. Vitamine D kunnen we alleen aanmaken via de zon. In onze voeding zit er echter te weinig om daarvan een adequate hoeveelheid te halen. Tijdens de winter kan dat voor problemen zorgen. Om die reden kunnen we een vitamine D supplement gebruiken.

Verder kunnen we kruiden gebruiken die de aanmaak van de hormonen gaan ondersteunen. De belangrijkste zijn daarbij zeker Tongkat Ali, Tribulus Terrestris en Ashwagandha.

Laag Testosteron Behandelen met Kruiden

Tongkat Ali en Tribulus Terrestris zullen vooral de androgene receptoren gaan stimuleren in onze hersenen. Terwijl Ashwagandha onze stress zal verlagen. En daardoor een verhoging van het mannelijk hormoon zal bekomen.

Wanneer we dus het laag testosteron behandelen op een natuurlijke manier kunnen we een combinatie van ofwel Tongkat Ali of Tribulus Terrestris gebruiken met Ashwagandha. Dit zal er ook voor zorgen dat we na de krachttraining geen pieken zullen ervaren in het cortisolgehalte. Dit cortisol zal door het onder stress plaatsen van de spieren zorgen voor een toename. Wat dan weer het spierherstel zal verlengen.

Tongkat Ali en Ashwagandha zijn vooral gekend om zijn cortisolblokkerende effecten.

Bij het laag testosteron behandelen is het dus van belang dat we eerst en vooral overgewicht aanpakken. Dit kunnen we doen door aan krachttraining te doen en door gezonder te eten. Waarbij eiwitten en onverzadigde vetzuren een centrale rol moeten spelen.

Besluit

De belangrijkste voedingsstoffen bij het laag testosteron behandelen zijn zink en vitamine D. Dit kan dan al dan niet in combinatie gedaan worden met kruiden zoals Tongkat Ali, Tribulus Terrestris of Ashwagandha. Die gaan op hun beurt het laag testosteron behandelen door ofwel onze stresshormonen te blokkeren of door de mannelijke receptoren te gaan stimuleren en daarmee een verhoging van het mannelijk hormoon zullen bekomen.

 

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code