BREAKING NEWS

Hoe Kunnen We De Lever Beschermen Tijdens Kuur?

0    Anabolen  Admin
Hoe Kunnen We De Lever Beschermen Tijdens Kuur?
03 jan
11:01

Anabole steroïden worden meer en meer gebruikt tegenwoordig. Terwijl het vroeger alleen ging om professionele sporters, nu wordt daar ook nog een grote groep amateursporters bij gerekend. Ook heel wat acteurs en fotomodellen gaan wel eens anabolen gebruiken.

Er zijn heel wat verschillende soorten op de markt en zo zijn er anabole steroïden die heel snel massa (en water) helpen aanmaken zoals Dbol. Er zijn anabolen beschikbaar die heel snel enkele vetpercentages kunnen doen wegsmelten (Anavar, Tbol, Winstrol). En er zijn er die gewoon enorm snel bijna 100% pure spiermassa kunnen aanmaken (Tren).

Het spreekt voor zich dat het gebruik van die dingen niet zonder gevaar is. Vooral dan voor onze lever. Het is dus belangrijk dat we de lever beschermen tijdens de kuur. Maar we moeten echter niet alleen denken aan onze lever. Ook het hart en de nieren kunnen problemen ondervinden. Omdat anabolen niet alleen onze leverwaarden en vetwaarden overhoop gaan gooien. Maar ook de bloeddruk gaan verhogen, en vaak ook de bloedcirculatie negatief gaat beïnvloeden.

Mariadistel

mariadistel lever

Mariadistel werd vroeger bijna altijd gebruikt als een leversupport tijdens het kuren. Het wordt vandaag de dag nog door heel veel bodybuilders gebruikt. Al zullen weinigen voor de volle 100% vertrouwen op mariadistel. Het wordt dan ook meestal in combinatie met andere middelen gebruikt.

Er zijn “geruchten”, die zijn weliswaar niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar er gaan geruchten de ronde dat het niet aangeraden is om mariadistel te gebruiken tijdens de kuur. Omdat het de effectiviteit zou verminderen van de orale anabolen.

Anderen beweren dan echter dat ze het vooral nemen voor het slapengaan. En op die manier geen enkele invloed ondervinden ten opzichte van de anabolen.

We kunnen de lever beschermen tijdens de kuur met mariadistel. Maar of het nu de werking van de anabolen zal verminderen of niet, daar hebben we helaas geen zekerheid over. Er zijn echter voldoende andere middelen die we kunnen nemen om de lever tijdens de kuur te beschermen, waarvan de steroïdale werking van de anabolen geen enkele invloed zal ondervinden.

Choline Inositol

Choline en inositol zijn beide vitamines B. Het is niet meteen een bekende manier om de lever te beschermen tijdens en na de kuur.  Maar werd gebruikt in de jaren 50 – 60 – 70 en 80 van de vorige eeuw. Bodybuilders en krachtsporters die tijdens deze jaren actief waren, en anabole steroïden gebruikten, gebruiken dit supplement vaak nog steeds. Het kan zowel gebruikt worden om de lever te beschermen tijdens de kuur. Alsook om de lever te reinigen na de kuur. Het zal bijvoorbeeld giftige stoffen helpen verwijderen uit de lever. En de bloedwaarden en cholesterolwaarden herstellen.

Tijdens de kuur wordt aanbevolen om 1.500 mg te gebruiken. Na de kuur wordt dit opgehoogd tot 3.000 mg.

 

Liv 52

Liv 52 kan gebruikt worden om de lever te beschermen tijdens de kuur en na de kuur. Al wordt het om bepaalde redenen niet aangeraden liv 52 te gebruiken tijdens de kuur. Omdat het de androgene werking van bepaalde steroïden zal afremmen. De meeste gaan liv 52 dus gebruiken om de lever te herstellen na de kuur.

Liv 52 is een kruidenpreparaat die we terugvinden in de Ayurveda. Het kwam op de markt in 1955. Het betreft geen chemische samenstelling maar verschillende kruiden die allen een bepaalde functie hebben op de lever en de spijsvertering in het lichaam. (bron)

liv 52 lever herstellen tijdens kuur

Het zal onder meer de lever beschermen tegen schade aangericht door alcohol of anabole steroïden.

Voor heel wat bodybuilders geldt het gebruik van Liv 52 dan ook als een absolute standaard tijdens het kuren met orale steroïden. Er wordt algemeen aangenomen dat we 1 tot 2 capsules per dag dienen te nemen. Hoewel dit tot 4 keer kan herhaald worden gedurende de dag. Dat geeft dat een maximum van 8 capsules per dag.

We moeten er echter wel rekening mee houden dat het gebruiken van Liv 52 geen garantie biedt op een totaal herstel. Het gebruik van anabole steroïden, en zeker de orale vorm daarvan, gaat gepaard met heel wat risico’s voor onze gezondheid. Het doel van Liv 52 is om deze risico’s tot een minimum te beperken. Maar dat betekent niet dat er geen risico’s meer zijn.

NAC of N-Acetyl-L-cysteïne

N-Acetyl-L-cysteine NAC tijdens kuurNAC of N-Acetyl-L-cysteïne is een klein eiwit waar reeds meer dan 40 jaar onderzoek naar verricht wordt. Het heeft de mogelijkheid om de glutathione waarde te herstellen. Dat is één van de belangrijkste antioxidanten en ontgiftende bestandsdelen in de lever.

Het helpt bescherming bieden aan de lever tegen allerlei giftige stoffen zoals tijdens een kuur. NAC zal de werking van de anabolen tijdens de kuur niet beïnvloeden. Om die reden kan het heel goed gebruikt worden tijdens de kuur. En is het niet zoals Mariadistel en Liv 52 beter om het na de kuur te gaan gebruiken.

Niet alleen zullen we de lever beschermen tijdens de kuur. We zullen er ook onze nieren mee beschermen. De nieren die naast de hoge hoeveelheden eiwitten, ook heel wat klappen krijgen tijdens de kuur door hun filterende werking.

Onderzoekers hebben kunnen aantonen dat heel wat chronische ziekten in verband kunnen worden gebracht met een tekort aan glutathione. Het zal onder meer helpen zware metalen uit de lever te verwijderen, alsook uit onze nieren. En het kan helpen om overtollig vet te verwijderen en de vetwaarden helpen herstellen.

Daarnaast zullen de cellen in de lever een betere bescherming kunnen genieten tegen schade door bijvoorbeeld alcohol, ontstekingen, infecties, overtollig vet en natuurlijk ook het gebruik van anabolen.

Omdat NAC dus een reinigende werking heeft op zowel de lever als de nieren. En omdat NAC makkelijk gebruikt kan worden tijdens de kuur, is dit zeker één van de beste manieren om de lever tijdens de kuur te beschermen. (bronnen 1 , 2)

NAC of N-Acetyl-L-cysteïne is één van de weinige supplementen die de lever beschermen tijdens kuur en die de effecten van de anabolen niet zal beïnvloeden.

Besluit

Het gebruiken van anabole steroïden gaat altijd gepaard met risico’s. Er bestaat geen tovermiddel die deze negatieve effecten op het lichaam helemaal kan ongedaan maken. Wel kunnen we er natuurlijk zoveel mogelijk trachten voor te zorgen dat alles terug kan herstellen, zonder al teveel bijwerkingen.

Al deze middelen die we hebben opgesomd zijn enorm krachtig en zullen de lever beschermen tijdens de kuur. Al zal Liv 52 de effecten van de anabolenkuur deels gaan beïnvloeden. Liv 52 wordt daarom niet aangeraden tijdens de kuur maar wel na de kuur.

We kunnen de lever beschermen tijdens de kuur door bijvoorbeeld NAC of een combo van choline en inositol te nemen.

 

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code