BREAKING NEWS

Maca: Voordelen en Werking

0    Maca  Admin
Maca: Voordelen en Werking
28 jul
10:02

Maca: Voordelen en Werking

Maca behoort tot de adaptogene kruiden. Ze is ook lid van de kruisbloemige groenten. Dit zijn groenten net zoals bloemkool, radijzen, broccoli en andere. Zij staan erom bekend om de hormonen terug in de juiste balans te gaan brengen. Ze kunnen zeer gunstig zijn wanneer mensen te maken krijgen met een wisselende hormonenbalans.

De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt gevonden in de bergen tussen de 4.000 en 5.000 meter. Maca is dus bestend tegen koude temperaturen en klimaten waar weinig zuurstof voorhanden is.

Waarschijnlijk is dit dan ook één van de hoofdredenen waarom deze plant zo een gunstige invloed kan hebben op de gezondheid.

Een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken die zijn uitgevoerd naar de effecten van maca, tonen aan dat de plant een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid.

Daarnaast zal maca er ook voor zorgen dat de hormonen in balans worden gebracht. We zullen duidelijk meer energie ervaren en het uithoudingsvermogen neemt toe.

Andere voordelen die worden toegeschreven aan maca zijn het verbeteren van het immuunsysteem. En ook het stimuleren van de hersenen, waardoor een betere concentratie wordt opgemeten.

Voordelen van Maca voor vrouwen

Tijdens de Menopauze

Voordelen van maca voor vrouwen hebben voor het grootste deel te maken met het verbeteren van de vrouwelijke aspecten. Ironisch genoeg zijn de voordelen van maca voor mannen dan het verbeteren van de mannelijke aspecten.

Dit is grotendeels te verklaren door de adaptogene werking van de plant. Adaptogeen betekent dat de plant zich zal aanpassen aan de noden van het lichaam.

Tijdens de menopauze zullen bepaalde neveneffecten kunnen verholpen worden. Dit zal vooral gebeuren door het fluctuerend oestrogeen terug in balans te brengen.

Dit heeft onder andere invloed op het libido en op de gemoedstoestand.

Vruchtbaarheid en Libido

Wetenschappelijke studies hebben kunnen aantonen dat het libido wordt verhoogd door het gebruik van maca.

De werking van maca op het libido zal grotendeels te wijten zijn aan de stimulerende werking op de hormonen.

Ook een verbeterde gemoedstoestand en minder angst wordt toegeschreven aan de effecten van de plant. Dit zou een tweede verklaring kunnen zijn voor het toegenomen libido.

Een toename van het serotonine gehalte in de hersenen werd ook waargenomen.

Daarnaast werd ook duidelijk dat de vrouwelijke vruchtbaarheid wordt verbeterd. Men kon vaststellen dat de eicellen gevoeliger werden voor de zaadcellen van mannen.

Vrouwen die moeilijk zwanger raken, kunnen daarmee dus de kans op een baby zien toenemen.

Trage schildklier

Hoewel deze voordelen van maca niet alleen voor vrouwen van toepassing zijn.

We zien een stijging van de schildklierhormonen. Dit is handig voor mensen met een trage schildklier. Die hebben over het algemeen last van overgewicht en kunnen dat dan ook moeilijk kwijtraken. Door een vertraagde stofwisseling.

Voordelen van maca voor mannen

De voordelen van maca voor mannen zijn te vergelijken met die voor vrouwen.

Libido

Zo zien we een duidelijke stijging van het libido. We zien dat de mogelijkheid om een erectie te krijgen bij mannen met erectieproblemen verbetert.

Testosteron

Ook hebben we een verhoging van het testosteron kunnen vaststellen bij mannen met een tekort.

Dit is niet getest bij mannen met een normaal of hoog testosteron. We gaan er dan ook van uit dat het testosteron niet enorm zal gaan stijgen bij mannen die reeds hoge waarden hebben.

Toch wordt het heel vaak toegevoegd aan supplementen die het testosteron verhogen. Niet zozeer omdat ze een hoog testosteron nog gaan doen stijgen. Maar wel omdat ze het testosteron sneller gaan helpen aanvullen wanneer dit gezakt is door te vrijen of door een langdurige inspanning.

Vruchtbaarheid

Daarnaast zal ook de vruchtbaarheid bij mannen toenemen. Zoals we hebben gezien bij vrouwen, worden de eicellen gevoeliger voor de zaadcellen. En worden daarom ook meer vruchtbaar.

Hetzelfde kunnen we besluiten uit de zaadcellen. De zaadcellen worden meer vruchtbaar en er wordt ook meer sperma aangemaakt.

Prostaat

Nog een ander belangrijk voordeel. Misschien meer van toepassing voor oudere mannen. Maca zal ervoor zorgen dat de prostaat kleiner wordt. Dit is handig voor mannen die een vergrote prostaat hebben of daar een verhoogd risico voor lopen.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code