BREAKING NEWS

Mannenborsten wegkrijgen op een natuurlijke manier

0    Mannenborsten  Admin
Mannenborsten wegkrijgen op een natuurlijke manier
25 jul
8:31

Mannenborsten wegkrijgen op een natuurlijke manier

Oudere mannen komen er vaker mee in aanraking. Maar het overkomt evengoed jongere mannen. De meeste mannen hebben reeds te maken met overgewicht. Maar overgewicht is geen vereiste om last te hebben van mannenborsten.

Wat zijn mannenborsten nu eigenlijk. Hoe ontstaan ze? En hoe raken we er in godsnaam van af?

Het vernielt het zelfvertrouwen bij mannen. Het krijgen van borsten als man is iets waar niemand op zit te wachten.

Borstvorming bij jonge mannen

We zien het vooral bij tieners die net in de puberteit komen. Door een sterke toename aan mannelijk hormoon vindt er automatisch ook een sterke stijging vrouwelijk hormoon plaats. Dit leidt heel vaak bij deze tieners tot mannenborsten. Ze hebben daarom niet altijd last van enkele kilo’s teveel. Nee, bij tieners gaat het meer om een verandering die plaatsvindt in het metabolisme.

De lever moet zich aanpassen en moet nog op de juiste manier dit oestrogeen kunnen onschadelijk maken. Deze vorm van mannenborsten gaat in de loop der jaren vanzelf weg eens het lichaam zich heeft aangepast aan de nieuwe situatie. Daar moeten we ons dus geen zorgen over maken. Natuurlijk zullen de middelen die we hier bespreken in dit artikel ook kunnen helpen. Indien je op een snelle manier deze vorm van borstvorming bij jonge mannen wilt ongedaan maken.

Borstvorming bij oudere mannen

Wanneer mannen ouder worden wordt er minder en minder mannelijk hormoon aangemaakt. Er wordt dus een minder gunstige verhouding waargenomen tussen de mannelijke en vrouwelijke hormonen in het lichaam.

Dit zorgt ten eerste voor een lager libido. Maar kan dus bij bepaalde mannen ook zorgen voor mannenborsten.

Het grootste probleem hierbij is prolactine. Prolactine is een hormoon die bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt aangemaakt in hoge hoeveelheden. Door een te hoge omzetting van testosteron naar oestrogeen kan het bij mannen ook voorkomen dat er meer prolactine wordt aangemaakt.

Deze verhoging aan prolactine kan het borstweefsel helpen gevoeliger maken voor oestrogeen. Dit zal er dus voor zorgen dat borstvorming optreedt.

Om deze mannenborsten te stoppen is het natuurlijk belangrijk dat we gewicht verliezen. Hoewel het niet altijd te maken heeft met overgewicht. We kunnen een perfect normaal gewicht hebben, maar toch last hebben van mannenborsten.

Dit hebben we kunnen zien bij tieners. Om mannenborsten kwijt te raken dienen we dus middelen te gebruiken die de aromatase gaan blokkeren. Middelen die de omzetting van testosteron naar oestrogeen gaan blokkeren. En beter nog, middelen die het hormoon prolactine gaan blokkeren. Hoewel wanneer we het totale oestrogeen kunnen blokkeren, we ook automatisch lagere waarden prolactine zullen hebben in het lichaam.

Assymetrische mannenborsten

assymetrische mannenborstenHet kan dus net zo goed voorkomen dat we te maken krijgen met assymetrische mannenborsten. Dat wil zeggen dat de ene borst groter is dan de ander.

Dat komt doordat het ene borstweefsel dan gevoeliger is voor oestrogeen. En de andere borst daar minder op reageert.

Mannenborsten kwijtraken met kurkuma

Kurkuma is een uitstekend kruid om dit probleem aan te pakken. kurkuma zal de borsten minder gevoelig maken voor vrouwelijke hormonen.

Oestrogeen blokkeren

Kurkuma kan de oestrogeenreceptoren die zich in de cellen van het borstweefsel bevinden gaan blokkeren. Men heeft dit zelfs kunnen aantonen bij vrouwen die leden aan borstkanker. Borstkanker komt vooral voor wanneer teveel oestrogeen zich gaat hechten aan de cellen in de borsten. Men kon via onderzoeken aantonen dat kurkuma zeer effectief kan zijn in het blokkeren van deze oestrogeencellen. (1) (2)

Dit kunnen we dus zeker doortrekken naar mannenborsten. Zij hebben dan wel geen last van borstkanker. Maar hebben ook te maken met oestrogeen in het borstweefsel. Door kurkuma te gebruiken kunnen we deze oestrogenen dus onschadelijk maken.

kurkuma borstvorming mannenIn de meeste gevallen kan dit voldoende zijn om de problemen voorgoed op te lossen.

Wanneer dit voorkomt in combinatie met overgewicht is het natuurlijk ook aangeraden om af te vallen.

Wanneer we overgewicht opstapelen zal meer testosteron verloren gaan. En krijgen we ook een verhoogde kans op het krijgen van mannenborsten.

Ontstekingsremmend

Kurkuma zal ook nog op een andere manier helpen. Het kruid staat bekend als ontstekingsremmend. Dat betekent wanneer teveel testosteron wordt omgezet naar oestrogeen, we hoe dan ook te maken hebben met een verhoogd aantal ontstekingen in het lichaam. Kurkuma kan dan ook op die manier helpen om die omzetting te verminderen.

Lever stimuleren

Daarnaast is er nog een ander groot voordeel verbonden aan het gebruik van kurkuma. Zo zal het niet alleen mannenborsten helpen verwijderen door het oestrogeen te blokkeren. Maar het zal ook de lever stimuleren en op die manier ervoor helpen zorgen dat die lever beter het oestrogeen kan onschadelijk maken. Op die manier zal er reeds minder oestrogeen aanwezig zijn in het lichaam. Dat verlaagt dan nogmaals de kans dat het zich gaat hechten aan het borstweefsel.

Dit alles zou er toe leiden dat mannenborsten weinig kans krijgen om verder te evolueren en zelfs op termijn gaan verdwijnen.

Besluit

Mannenborsten hoeven niet zo zeer een probleem te zijn. Nu zijn we beter op de hoogte van hoe deze borstvorming bij mannen ontstaat en kunnen we er ook iets aan doen. We onthouden vooral dat bij tieners dit een normaal gegeven is. En het bij oudere mannen vooral te maken heeft met een toename aan vrouwelijke hormonen in het lichaam.

Kurkuma kan ons helpen deze toename in balans te brengen. Door verschillende mechanismen.

Bron:

Gynaecomastie of mannenborsten verhelpen met kurkuma

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code