BREAKING NEWS

Wat zijn de belangrijkste Resveratrol Bijwerkingen?

0    Algemeen  Admin
Wat zijn de belangrijkste Resveratrol Bijwerkingen?
03 sep
2:22

Wat zijn de belangrijkste Resveratrol Bijwerkingen?

Resveratrol is een natuurlijke stof die we terugvinden vooral in donker gekleurde druivensoorten, in pindanoten, pistache, veenbessen en in blauwe bessen. De stof is een sterk antioxidant en zal onder andere bescherming bieden tegen virussen, ziektes, schimmels en schade die wordt aangebracht door vrije radicalen.

De stof biedt ook bescherming tegen aderverkalking. Dat is één van de voornaamste voorlopers van hartziekten en leidt tot tal van andere gezondheidsproblemen zoals impotentie. Dat wordt daardoor dus ook voorkomen.

Verder zien we een beschermende werking op het hart en de bloedvaten. Een verbeterd uithoudingsvermogen door de ondersteunende werking van het hart werd ook opgemeten door wetenschappelijk onderzoek.

Ook kunnen we dankzij de antioxidante werking de veroudering tegengaan. Wanneer vrije radicalen schade aanbrengen aan onze huid, zal dit rimpels veroorzaken en zal de huid sneller ouder worden. Door deze vrije radicalen te bestrijden blijft men er dus langer jong uit zien.

Er zijn onderzoeken bekend met muizen, waarbij men de levensduur kon verlengen. Dit is niet getest bij mensen en is misschien wat te voorbarig om datzelfde effect te beweren voor mensen. Wel is zeker dat het de huid jonger maakt.

Daarnaast zien we een ondersteunende werking voor het testosteron. Dat is ook gedeeltelijk door de sterke antioxidanten. Die vooral oxidatieve schade gaan herstellen in de teelballen en de organen die daarbij een rol spelen. Men ontdekte een stijging van het testosteron, en een verhoogde aanmaak van sperma. Met een verbeterde vruchtbaarheid van het sperma als gevolg.

Maar hoe zit het nu met de resveratrol bijwerkingen? Zijn het allemaal voordelen? Nee, maar we kunnen wel stellen dat de resveratrol bijwerkingen voor gezonde mensen bijna onbestaande zijn. Alleen de mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of die bepaalde medicijnen nemen moeten opletten met het gebruik van de stof.

Resveratrol Bijwerkingen

Door de effecten van de supplementen kunnen resveratrol bijwerkingen optreden. De belangrijkste en meest gevaarlijke resveratrol bijwerkingen zijn de combinatie met bloedverdunners. Doordat de stof zelf al een bloedverdunnende werking heeft. Kunnen mensen die bloedverdunners nemen te maken krijgen met ernstige bloedingen. Wanneer men zich kwetst en wanneer men inwendige bloedingen heeft kan dit leiden tot een spoedopname in het ziekenhuis. Resveratrol mag dus in geen enkel geval gecombineerd worden met bloedverdunners. Mensen die geen bloedverdunners gebruiken lopen geen risico op ernstige bloedingen.

Wanneer een operatie gepland is, dient men zeker 2 weken vooraf al te stoppen met het gebruik van resveratrol. Weer omdat de resveratrol bijwerkingen bloedingen kunnen vergroten.

De supplementen zijn niet geschikt voor kinderen en worden ook beter niet gebruikt door zwangere vrouwen. Er zijn geen resveratrol bijwerkingen bekend bij zwangere vrouwen. Maar juist omdat er geen onderzoeken naar zijn verricht is het aangeraden het niet te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Bij mensen die het supplement gebruiken en geen bloedaandoeningen hebben, werden geen resveratrol bijwerkingen vastgesteld. Ook niet wanneer dit gedurende een jaar werd gebruikt.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code