BREAKING NEWS

Testosteron Verhogen op Natuurlijke Wijze

0    Algemeen  Admin
Testosteron Verhogen op Natuurlijke Wijze
26 jul
8:24

Testosteron Verhogen op Natuurlijke Wijze

Wanneer mannen ouder worden maken ze minder testosteron aan. Dat weten we allemaal. Maar ook tijdens het leven gaan de hormonen heel vaak gaan schommelen. We hebben momenten waar we een hoog testosteron gaan ervaren. Terwijl andere momenten ons libido, en ook onze mannelijke hormonen op een dieptepunt staan. Dit heeft zowel fysieke oorzaken, mentale oorzaken en kan ook door ons voedingspatroon bepaald worden.

We kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met een laag libido doordat we te weinig zink innemen via onze voeding. We kunnen een hoog gehalte aan oestrogeen in ons lichaam hebben doordat we constant onder stress staan. Of door het hebben van overgewicht. Daarnaast kan een passieve levensstijl er ook voor zorgen dat we heel wat minder androgene seksuele aspecten ondervinden.

Om dit allemaal op te lossen zijn er een aantal zaken die we kunnen doen. Op die manier gaan we het testosteron verhogen op natuurlijke wijze.

Het eerste waar we hier op gaan letten is onze voeding.

Voeding

Wanneer we willen het testosteron verhogen op natuurlijke wijze is het belangrijk dat we voldoende voeding met zink eten. Dit is dan onder andere oesters, noten, vlees en  peulvruchten. Zink is een belangrijk mineraal en antioxidant. Het zal er ook voor zorgen dat er weinig testosteron wordt omgezet naar oestrogeen. Wat dan weer een gunstig effect heeft op ons libido, ons zelfvertrouwen en zeker het algemeen welzijn.

Vitamine C is belangrijk om onze weerstand tegen ziektes te gaan verhogen. Maar de stof is ook een belangrijk onderdeel in het voorkomen van stress. Vitamine C zal cortisol blokkeren. Dit hormoon ontstaat wanneer we onder stress staan. Het heeft een directe invloed op onze mannelijke hormonen doordat cortisol ook wordt aangemaakt in de bijnieren. Een hoger cortisol duidt op een lager testosterongehalte.

Vitamine D en mannelijke hormonen staan met elkaar in verband. Hoe het principe werkt weet men niet 100% zeker. Wat men wel weet is dat mannen met een laag testosterongehalte, ook weinig vitamine D in hun bloed hebben. Het verhogen van de vitamine D zou een goede manier zijn om die mannelijke hormonen extra te stimuleren.

Levensstijl

Alcohol, roken en overgewicht hebben een negatieve invloed op het mannelijk hormoon.

Daarnaast heeft het volgen van krachttraining een gunstig effect op het mannelijk hormoon. Dit houdt dan vooral in, de zware compound oefeningen.

Oefeningen waar we de benen, de borst, de rug trainen zijn een uitstekende manier om een stijging van het hormoon te kunnen ervaren.

Deze zijn dan:

 • Deadlift
 • Squats
 • Leg Press
 • Bench Press
 • Military Press

Het volgen van krachttraining zal er niet alleen voor zorgen dat we sterker worden. Het zal ervoor zorgen dat er meer testosteron zal worden aangemaakt. Op die manier kunnen we dus genieten van een hoger libido en van meer zelfvertrouwen.

Kruiden

Als dit nog niet genoeg was kunnen we ook kruiden gebruiken. Met kruiden kunnen we ook het testosteron verhogen op natuurlijke wijze. De beste kruiden die daarvoor in aanmerking komen zijn Tribulus Terrestris en Ashwagandha.

Hoewel deze kruiden zeer effectief zijn bij mannen met een testosterontekort. Zullen ze geen grote stijging geven bij mannen die reeds een hoog testosteron hebben.

Wel zal ashwagandha:

 • Sperma vruchtbaar maken
 • Testosteron verhogen met 50% bij mannen met een tekort
 • Stress verlagen
 • Cortisol blokkeren

Tribulus Terrestris:

 • Helpen bij een laag libido
 • Erectieproblemen oplossen
 • Uithoudingsvermogen verhogen
 • Testosteron verhogen (indirect)

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code