BREAKING NEWS

Tongkat Ali en Spiermassa Opbouwen

0    Tongkat Ali  Admin
Tongkat Ali en Spiermassa Opbouwen
03 sep
6:50

Kan Tongkat Ali Spiermassa helpen opbouwen?

Tongkat ali ofwel eurycoma longifolia kan helpen om de spiermassa op te bouwen. Men heeft dit kunnen aantonen via onderzoeken. Men kwam onder andere tot de conclusie dat de kruiden tongkat ali, het testosteron deed verhogen. Maar dat het daarnaast ook de stress op de spieren deed afnemen bij krachttraining. Daarmee kwam men tot de gedachte dat tongkat ali wel eens zou kunnen gebruikt worden om te helpen spiermassa opbouwen.

Spiermassa verhogen

Dit zou dus vooral ook een rol spelen in het versnellen van de opbouw van spiermassa door tongkat ali te gebruiken. We hebben dit kunnen vaststellen bij krachtsporters die het kruid gebruikten.

Het kruid is een gewild middel bij atleten. Omdat ze niet alleen het testosteron zullen verhogen op een natuurlijke manier, maar er ook zullen voor zorgen dat het uithoudingsvermogen gaat stijgen. Dat zal dus de prestaties van atleten verbeteren.

Via onderzoek (bron) kon men aantonen dat men maar liefst 5% meer lichaamsmassa had gekregen door dit kruid te gebruiken gedurende enkele weken. Ook konden we vaststellen dat het cortisol ging dalen.

Cortisol verlagen

Het dalende cortisol is heel goed nieuws voor mensen die sporten. Cortisol wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan. Dit kan zowel mentale stress, maar ook fysieke stress zijn. Wanneer we bijvoorbeeld aan krachttraining doen hebben we fysieke stress op onze spieren. Het cortisol die gaat stijgen zal de groei van de spieren in de weg staan. Door het dalend effect op het cortisol zal de spiermassa sneller gaan toenemen. De spieren zullen ook sneller tot herstel kunnen komen. Wat wil zeggen dat we ook sneller kunnen terug de spieren gaan belasten. Dit zou onder meer bijdragen tot een versnelde toename aan spierkracht en massa.

Men kan dit ook toepassen bij mentale stress. Wanneer we onder druk staan op het werk of door andere omstandigheden zal de plant kunnen helpen deze stress onder controle te houden. Daarom zullen mensen die te maken hebben met een lager libido of een verminderde potentie als gevolg van een te hoog cortisol hier ook gunstige resultaten mee kunnen bereiken.

Niet blijvend gebruiken

Men krijgt echter wel de beste werking wanneer dit kruid in cyclussen wordt genomen. Daarom wordt er voorgesteld om tongkat ali 2 maanden te gebruiken, en daarna terug 2 maanden niet te gebruiken. Dit zou de effecten het best doen naar boven komen.

We hebben dus gezegd dat het uithoudingsvermogen ging stijgen bij atleten. Maar dat kunnen we ook doortrekken naar onze slaapkamer. Dat betekent dat de seksuele prestaties zullen verbeteren. Het testosteron die gaat stijgen, de spiermassa die gaat toenemen, een verbeterde werking van het hart. Het logisch resultaat is dus dat ook het uithoudingsvermogen gaat verhogen.

Opletten met hoge dosissen

Het is wel beter om geen hoge dosering via een supplement te gebruiken. Omdat hogere doseringen de kans op bijwerkingen van tongkat ali gaat verhogen. Deze bijwerkingen kunnen gaan van een verhoogde hartslag tot hartritmestoornissen.

Gelukkig zien we weinig problemen bij mensen die zich houden aan normale aanbevolen doseringen. Maar het is natuurlijk verleidelijk om hogere dosissen te gaan gebruiken wanneer men ervan uitgaat dat de effecten dan nog hoger zullen uitslaan. Toch is dit niet aangeraden en zal het risico op neveneffecten sterk gaan toenemen.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code