BREAKING NEWS

Verhoogd Cholesterol Van AAS Verlagen

0    Anabolen, Voeding  Admin
Verhoogd Cholesterol Van AAS Verlagen
09 mei
11:47

Wanneer we een kuur met anabolen gebruiken dan zal afhankelijk van de soort anabolen, het cholesterol gaan stijgen. We krijgen onder meer te maken met een verhoogd LDL tijdens de kuur en een verlaagd HDL. In sommige extreme gevallen wordt het HDL volledig uitgeput. Dat is zeer slecht nieuws omdat een verhoogd LDL het risico op aderverkalking en uiteindelijk een hartaanval doet stijgen. Dat is dan ook één van de grootste redenen waarom heel wat bodybuilders het leven laten als gevolg van een hartaanval. Niet dat het reeds bij een eerste kuur levensgevaarlijk wordt. Toch zijn er mensen met aangeboren problemen. Ze hebben die genetisch geërfd van familieleden en kunnen daardoor zelfs bij de eerste kuur in de problemen komen.

Het is belangrijk dat we het HDL zo snel mogelijk terug doen stijgen en het LDL terug gaan verlagen. Wat uiteindelijk ook gebeurt wanneer we stoppen met het gebruiken van AAS of anabole steroïden. Maar dat is vaak niet voldoende in de wetenschap dat we 3 maanden of 6 maanden terug een andere kuur gaan starten. Uiteindelijk is het dus van belang dat we een aantal manieren gaan leren kennen, om het HDL terug te doen stijgen en uiteindelijk het cholesterol terug in balans te krijgen.

Sporten

Sporten is een zeer goede manier om het HDL cholesterol te verhogen en uiteindelijk het LDL te doen dalen. Verder zal het ook voor ons hart een gunstig effect hebben en de bloedsomloop stimuleren. Want vaak is een verhoogde bloeddruk ook een gevolg van het gebruik van anabolen. Met sporten bedoelen we dan duidelijk cardiovasculaire oefeningen die de hartslag doen stijgen. Krachttraining hoort daar dus niet bij.

Het is ook van belang dat we een inspanning vergen. Hoewel tijdens het joggen het cholesterolgehalte uiteindelijk ook terug gunstige proporties zal aannemen. Toch is dit vaak een werk van de lange adem en kunnen we dit proces versnellen door wat meer inspanning te doen.

Door bijvoorbeeld 3 keer per week 45 minuten te gaan lopen aan een relatief goed tempo van 8 tot 12km/h zullen we heel snel resultaat. Zwemmen en fietsen is ook een andere optie. Er bestaat natuurlijk een verschil tussen 2.000 m zwemmen aan een tempo van 1.5 km/h, en zwemmen gedurende 45 minuten aan een tempo van 2.5km/h. Het spreekt voor zich dat we met het laatste betere resultaten zullen boeken. Fietsen komt op hetzelfde neer. Wanneer de snelheid boven de 20 – 25 km/h bedraagt zullen de resultaten sneller komen.

Daarnaast zullen we de gezondheid van ons hart en de bloedvaten enorm verbeteren. Iets wat elke krachtsporter na het gebruik van anabolen zeker wel zal willen.

Choline & Inositol

choline inositol

Choline in combinatie met inositol kan ervoor zorgen dat we na een maand het cholesterolgehalte terug in balans brengen. Waarbij het HDL zal stijgen en het LDL zal dalen. Hier is het vooral de combinatie van choline en inositol die dit resultaat zullen verwezenlijken. Deze stoffen afzonderlijk nemen zal weinig tot geen effect hebben.

Hiervoor moeten relatief hoge doseringen gebruikt worden van 3.000 mg choline en 3.000 mg inositol. We kunnen dit ook vinden in een combinatie supplement. Dan nemen we 6.000 mg van dit supplement gedurende één maand. En we hebben het cholesterol terug in balans gebracht.

Een bekende bijwerking van het gebruik van choline en inositol is dat we diarree kunnen krijgen. Het is daarom zeker aangewezen om deze supplementen te nemen voor het eten of tijdens het eten. Op die manier verlaagt de kans op diarree.

Er kan ook gedurende twee maanden een gehalveerde dosis gebruikt worden van 1.500 mg choline en 1.500 mg inositol per dag gebruikt worden. Dit zou in principe hetzelfde effect moeten hebben. Toch is het beter om te opteren voor de hogere dosis. Alleen indien diarree blijft aanhouden kunnen we de dosis verlagen via het supplement.

NAC

nac cholesterol verlagen kuur

NAC is een aminozuur met de naam N-Acetyl-L-Cysteïne. Het aminozuur zal het cholesterolgehalte in balans brengen. Daarnaast heeft het ook een beschermend effect op de bloeddruk. De bloeddruk wordt lager en het lichaam is minder gevoelig voor de aanmaak van plak die uiteindelijk leidt tot aderverkalking.

NAC kan voor tal van andere zaken gebruikt worden. Het kan gebruikt worden voor bodybuilders die problemen hebben met de haardos. Niet dat de haren terug gaan groeien. De haren zullen gezonder worden. Ook de huid kan, vooral als gevolg van dianabol of anadrol heel wat problemen ondervinden. Dat komt doordat de lever onder zware druk wordt geplaatst. Ook dit probleem wordt aangekaart door NAC te gebruiken.

Ook wordt NAC gebruikt bij alcoholisme en schade aan de lever. Dit kan veroorzaakt zijn door drugs, alcohol, medicijnen of een ongewoon ongezond voedingspatroon. Het aminozuur zal de hoeveelheid glutathion verhogen waardoor de lever kan herstellen en de schade gerepareerd kan worden.

Dosissen van 600 mg tot 1.200 mg kunnen gebruikt worden van dit supplement.

Gember

gember verhoogd cholesterol

Gember zal ervoor zorgen dat we het cholesterolgehalte en de bloeddruk terug in balans brengen. Dit moet echter wel in combinatie met gezonde voeding en sport gebruikt worden. Want de resultaten van gember alleen zijn voor gewone mensen misschien wel voldoende. De veranderingen veroorzaakt door AAS of anabolen kunnen te drastisch zijn om enkel door middel van gember aan te pakken. Niettegenstaande is gember een belangrijk voedingsmiddel en moeten we dit zeker aan ons gezond dieet toevoegen.

Gember zal de bloeddruk in balans brengen. Het zal de bloedsomloop stimuleren. Verder zal de energie gaan toenemen als gevolg van een verbeterde bloedsomloop. En vooral ook het testosteron kan op een natuurlijke manier terug gestimuleerd worden door de antioxidante en stimulerende werking van gember. Er zijn ook onderzoeken die hebben aangetoond dat gember kan helpen bij erectieproblemen en zelfs het vetpercentage kan helpen dalen. Allemaal goed nieuws voor mensen die willen herstellen van een anabolen kuur. (bron)

Meer info over het gebruik van gember hier

Het kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. De beste manier vind ik, is gewoon rauwe gember eten met schil. Het grootste deel van de voedingsstoffen bevindt zich in of net onder de schil. Het schillen van de gember is een enorm verlies.

Men kan gember ook koken in water en dan enkele minuten laten trekken. Om het daarna op te drinken. Een andere manier is door de gember te koken in water gedurende enkele minuten. Dan laten afkoelen in de koelkast enkele uren. Om daarna op te drinken.

Het kan echter ook gebruikt worden in de vorm van een supplement.

Kurkuma

kurkuma curcumine ldl verlagen

Kurkuma kan gebruikt worden om het verhoogd cholesterol tijdens de kuur te behandelen. Waar we hier rekening moeten mee houden is dat we een supplement kiezen met curcumine. Dat is de belangrijkste stof in kurkuma. We vinden slechts 1% of misschien net iets meer terug in rauwe kurkuma. Dat betekent wanneer we 100 gram kurkuma eten, we dan 1 gram curcumine innemen. Maar de opname van curcumine is niet vanzelfsprekend. Er is namelijk zwarte peper nodig om de stof beter op te nemen in het lichaam.

Bij het gebruiken van rauwe kurkuma is het zeker aangewezen om minstens 50 gram per dag te eten. En dit in combinatie met zwarte peper. Via een supplement wordt meestal (bij de betere supplementen) reeds zwarte peper toegevoegd. Wat de opname sterk zal verbeteren.

Onderzoek heeft aangetoond dat een dosis van 180 mg per dag aan curcumine, een drastische verlaging van het LDL cholesterol teweegbrengt. (bron)

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code