BREAKING NEWS

Werking van Resveratrol

0    Algemeen  Admin
Werking van Resveratrol
02 sep
7:42

Wat is de werking van Resveratrol?

De werking van resveratrol kan heel wat voordelen bieden voor onze gezondheid. Het is echter niet door veel mensen geweten. Dit komt vooral doordat er niet vaak wordt over gesproken. We weten natuurlijk dat een glas rode wijn drinken ‘s avonds heel goed is voor onze gezondheid. Maar de meeste mensen zullen echter niet weten dat de overgrote reden daarvoor resveratrol heet.

Resveratrol is een stof die zal werken als antibacterieel, schimmelwerend en antioxiderend. Het zal ervoor zorgen dat we beter beschermd worden tegen aanvallen van virussen en andere microben. We vinden ze vooral terug in donkere druiven. Maar kunnen ook een degelijke hoeveelheid terugvinden in sommige noten waaronder pistache, en in sommige bessen waaronder blauwe bosbessen.

De werking van resveratrol zal ook ontstekingsremmende functies verrichten in het lichaam. Dat zal dus voorkomen dat we problemen ondervinden met oxidatieve schade en ontstekingen die er kunnen voor zorgen dat we aderverkalking oplopen. Ze zullen er ook voor zorgen dat de huid minder snel veroudert. En zal bescherming bieden tegen hart en vaatziekten.

De werking van resveratrol in het kort:

  • Preventie tegen hartziekten
  • Aderverkalking voorkomen
  • Veroudering tegengaan
  • Bloedverdunnend
  • Potentieverhogend
  • Testosteron stimulerend
  • Goed voor de ogen
  • Beter uithoudingsvermogen
  • Beschermen tegen kanker

Goed voor het hart

Eén van de grote voordelen van een glas rode wijn ‘s avonds is dat het goed is voor het hart. Dat komt door de resveratrol die we terugvinden in de wijn. Het is natuurlijk nog gezonder om de stof te halen uit fruitsoorten. Dat zal nog meer voordelen bieden ten opzichte van onze gezondheid als we ze innemen zonder alcohol.

De werking van resveratrol is dus zeer gunstig voor het hart. Wanneer sporters de stof gebruiken, verhoogt hun uithoudingsvermogen met maar liefst 20%.

Het zal niet alleen het uithoudingsvermogen verbeteren. Het zal ook bescherming bieden voor het hart en de bloedvaten. Met hartziekten die op nummer 1 staat van de doodsoorzaken, is dat een zeer goede zaak.

De werking van resveratrol zal er namelijk ook voor zorgen dat aderverkalking wordt tegengegaan. Aderverkalking is één van de voornaamste oorzaken voor de ontwikkeling van hartziekten.

Goed voor de ogen

Ons zicht wordt slechter met de jaren. Maar dankzij deze stof kunnen we hier ook misschien wel iets aan doen. De stof zal er namelijk voor zorgen dat de groei van abnormale bloedvaten die het zicht gaan verstoren wordt geblokkeerd.

De werking van resveratrol heeft ook aangetoond relaxerend te werken op de bloedvaten in de retina.  Dat zou heel wat aandoeningen kunnen voorkomen die ontstaan door een slechte bloedtoevoer naar de ogen. (*) (*)

Bescherming tegen kanker

Men heeft kunnen aantonen dat de werking van resveratrol de aanmaak van kankercellen kan vertragen. Daarmee stelde men vast dat de stof heel goed kan dienen als een preventief middel tegen kanker.

Potentieverhogende werking van resveratrol

Men heeft kunnen aantonen dat de stof erectieproblemen kan oplossen bij ratten die lijden aan diabetes. Het onderzoek komt uit China en zag dat deze krachtige antioxidant ervoor kan zorgen dat de meest voorkomende effecten van diabetes, namelijk impotentie, kunnen worden verholpen.

De gunstige werking op het hart, die vaak ook een achterliggende oorzaak is van erectieproblemen zou hierbij dus ook een rol spelen. Alsook de bloedverdunnende werking.  (*)

Testosteron

Men kon aantonen via verschillende onderzoeken dat de hoeveelheid sperma gaat toenemen door de werking van resveratrol. Ook kwam men tot de conclusie dat het testosteron bij de proefdieren die de stof gebruikten duidelijk hoger was dan bij de andere dieren. (*)

Een ander onderzoek kwam tot soortgelijke conclusie. Daar zag men dat het testosteron ging stijgen met maar liefst 50%. Het sperma werd beter vruchtbaar en de erectie verbeterde. (*)

Veroudering tegengaan

Doordat de werking van resveratrol schade aangebracht door vrije radicalen zal herstellen. En dit ook in de toekomst zal voorkomen. Hebben we enorme voordelen om de veroudering tegen te gaan. Via onderzoeken kon men aantonen dat muizen langer leefden wanneer ze supplementen met de stof gebruikten. Of dit bij mensen ook het geval is kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen.  Maar wel kunnen we weten dat het de veroudering zal tegengaan. (*)

Resveratrol Gebruik

De beste manier om van de werking van resveratrol te profiteren is door veel voedingsmiddelen te eten die de stof bevatten. Het is niet aangeraden om heel veel wijn te drinken want dan zullen de voordelen heel snel omgetoverd worden in nadelen.

Het is beter om te kiezen voor druiven of druivensap, vooral de donkere soorten. Daarnaast hebben we veenbessen, blauwe bessen, pindanoten, pistachenoten, donkere chocolade,  Het is beter om te kiezen voor deze varianten.

De meeste onderzoeken werden verricht door het gebruik van een supplement. Voor bepaalde effecten zijn de dosissen die nodig zijn, hoger dan de hoeveelheden in fruitsoorten. Om die reden kan dit een goed alternatief zijn.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code