BREAKING NEWS

Waarvoor Zinktabletten Gebruiken?

0    Zink  Admin
Waarvoor Zinktabletten Gebruiken?
09 mei
2:50

Waarom moeten we zinktabletten gebruiken?

Zinktabletten kunnen gebruikt worden om de algemene behoefte aan zink op te vullen. Het mineraal is van groot belang voor de mannelijke vruchtbaarheid alsook voor de aanmaak van testosteron. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bedraagt 11 – 12 mg, toch wordt dit door veel mannen niet gehaald. Wetenschappelijke onderzoeken hebben ook kunnen aantonen dat een hogere hoeveelheid van dit mineraal, kan zorgen voor een stijging van het mannelijk seksueel hormoon, namelijk het testosteron.

Gezondheid prostaat

Een gebrek aan zink verhoogt de kans op een vergrote prostaat en ook op prostaatkanker. Maar een te hoge hoeveelheid is ook niet gunstig voor onze prostaat. We moeten er dus voor zorgen dat we toch iets meer dan de aanbevolen hoeveelheid gebruiken om het testosteron te verhogen. Maar ook moeten we ervoor zorgen dat we de prostaat geen schade toebrengen.

Testosterontekort vermijden

Het eerste onderzoek uit 1996 heeft onder meer aangetoond dat een tekort aan dit mineraal uiteindelijk leidt tot hypogonadisme ofwel een tekort aan mannelijke seksuele hormonen. Wat nog meer verontrustend is, is dat zelfs een klein gebrek reeds voldoende is om het testosteron te doen dalen. Het gebruik van zinktabletten gedurende 6 maanden toonde bij al deze mannen uit het onderzoek aan dat het testosterongehalte terug normaal gebracht werd. (studie)

DHT verhogen (Dihydrotestosteron)

Een volgend onderzoek, reeds uit 1981 heeft een verband aangetoond tussen een testosterontekort en zink. Wanneer patiënten met een testosterontekort zinktabletten toegediend kregen ging het testosteron stijgen en ging ook de spermakwaliteit en hoeveelheid stijgen. Enkele daarvan konden hun vrouw kort daarna zwanger maken. Verder stelde dit onderzoek echter vast dat mannen met een hoog testosteron, geen significante verhoging konden opmerken. Maar toch een duidelijk verhoging van DHT of dihydrotestosteron hadden verkregen.  (studie)

Vruchtbaarheid verbeteren

Een studie uit 2012 gedaan in Nigeria heeft aangetoond dat er een duidelijk verband bestaat tussen onvruchtbaarheid en een zinktekort. Het gebruiken van zinktabletten zorgde voor een verbetering van de vruchtbaarheid bij mannen (studie)

Verzuren van spieren tegengaan

Een volgend onderzoek uit 2006 heeft aangetoond dat de effecten van zinktabletten ervoor zorgen dat het testosteron gaat stijgen en bij sporters er een verminderde lactaatwaarde optreedt na het sporten. Er is dus minder verzuring van de spieren. Waardoor we een stuk sneller kunnen herstellen. (studie)

Aromatase tegengaan

Zinktabletten hebben nog een ander groot voordeel. Ze zullen namelijk de aromatase tegengaan. De aromatase is het omzetten van mannelijk hormoon in vrouwelijk hormoon. Wanneer de aromatase te hoog wordt kan dit leiden tot erectieproblemen en kan het libido volledig gaan kelderen. Ook staat buikvet in verband met een verhoogde aromatase. Naast het verliezen van lichaamsgewicht is het dus ook handig om zinktabletten te gebruiken of meer voeding met zink te gaan toevoegen aan ons dieet.

Libido verhogen

Het gebruik van zinktabletten heeft aangetoond een verhoging van het libido te verwezenlijken. Daarbij werd een verhoging vastgesteld van het mannelijk seksueel hormoon, het testosteron. Men stelde ook vast dat het prolactine ging dalen. Het hormoon verantwoordelijk voor mannelijke borstvorming. (studie)

Verbetert de gemoedstoestand

Zink tabletten verbeteren de gemoedstoestand. Dit komt door verschillende functies die het mineraal in ons lichaam helpt verwezenlijken. Eerst en vooral zien we een stijging van het serotonine bij mensen met een gebrek. Een gebrek aan serotonine staat in verband met emotionele of depressieve buien.

In studies heeft men kunnen vaststellen dat zinktabletten zorgen voor een verhoging van 45% serotonine bij mensen met een gebrek aan deze belangrijke neurotransmitter. (bron)

Door het regelen van de neurotransmitters zal er een vermindering van de symptomen van depressie of angst optreden. Dit is niet alleen het geval bij mensen met een zinktekort, maar ook bij mensen die niet met een gebrek te maken hebben. Daardoor kon men dus gaan vaststellen dat het mineraal kan gebruikt worden als potentiële behandeling tegen deze problemen. (studie)

Een ander onderzoek heeft bij vrouwen met depressie kunnen vaststellen dat de symptomen van depressie gingen dalen wanneer het supplement toegediend werd.

Leptine regelen

Leptine is een belangrijke stof. Het zal namelijk de vetcellen gaan regelen. Het hormoon bevindt zich in de vetcellen en zal ofwel zorgen voor een extra vetopslag of het zal vet gaan gebruiken als energiebron. Dat is goed nieuws voor mensen die gewicht willen verliezen en hun vetpercentage omlaag willen brengen. (bron)

Hoeveel zink gebruiken?

Via zinktabletten kunnen we een maximale hoeveelheid van 50 mg per dag gebruiken. Bij dosissen van boven de 100 mg bestaat er kans op eventuele problemen met de prostaat. We gebruiken ze beter tijdens de maaltijd. Zo kan er een hogere hoeveelheid opgenomen worden in het lichaam.

« »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code